پنج شنبه, 04 بهمن 1403 10:39

آنچه در نهمین جلسه کمیسیون صنعت،معدن و انرژی اتاق کاشان مطلب ویژه

در تاریخ 3 بهمن نهمین جلسه کمیسیون صنعت،معدن و انرژی اتاق کاشان برگزار شد. هدف اصلی این نشست، بررسی دو موضوع کلیدی زیر بود: 

۱. جمع‌آوری آمار دقیق از بنگاه های تولیدی حوزه صنعت نساجی در منطقه کاشان به منظور برنامه‌ریزی بهتر برای توسعه این صنعت. 

۲. بررسی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در منطقه کاشان و ارائه راهکارهای عملی برای بهره‌برداری بهینه از این منابع.

 ۱. جمع‌آوری آمار حوزه صنعت نساجی:

در این بخش، اعضای جلسه بر لزوم جمع‌آوری آمار دقیق و به‌روز از وضعیت صنعت نساجی در منطقه کاشان تاکید کردند.

 سید جواد سجادی، رئیس کمیسیون صنعت، معدن و انرژی اتاق کاشان، با اشاره به اهمیت آمار دقیق برای برنامه‌ریزی‌های کلان، خواستار تعیین مجری وجمع آوری آمار با کمک هیات امنای شهرک در ارائه اطلاعات دقیق شد. وی افزود: "برای برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند، نیازمند آمار شفاف و به‌روز از وضعیت تولید، اشتغال، و چالش‌های پیش‌روی صنعت نساجی هستیم. این آمار به ما کمک می‌کند تا راهکارهای عملی برای بهبود وضعیت این صنعت ارائه دهیم."

سعید حقیقی، مشاور اتاق کاشان در امور صادرات و واردات، نیز بر لزوم آموزش مدیران صنایع در حوزه‌های اقتصاد کلان و مدیریت منابع تاکید کرد. وی پیشنهاد داد که دوره‌های آموزشی ویژه‌ای برای مدیران صنایع نساجی برگزار شود تا بتوانند با چالش‌های اقتصادی کنونی بهتر مقابله کنند.

۲. انرژی‌های تجدیدپذیر در منطقه کاشان:

در بخش دوم جلسه، موضوع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در منطقه کاشان مورد بررسی قرار گرفت. محمود تولایی، نایب رئیس اتاق بازرگانی کاشان، با اشاره به پتانسیل بالای منطقه در استفاده از انرژی خورشیدی، خواستار برنامه‌ریزی دقیق برای نصب و بهره‌برداری از پنل‌های خورشیدی شد. وی گفت:  "کاشان به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، یکی از بهترین مناطق برای توسعه انرژی خورشیدی است. اما برای بهره‌برداری بهینه، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از فناوری‌های روز هستیم."

سید جواد سجادی، رئیس کمیسیون صنعت، معدن و انرژی اتاق کاشان بر ضرورت برنامه‌ریزی استراتژیک برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد. وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی صنایع، از جمله افزایش هزینه‌های تولید و رقابت ناسالم در بازار، خواستار توجه بیشتر به انرژی‌های پاک به عنوان راه‌حلی برای کاهش هزینه‌ها و افزایش رقابت‌پذیری شد و برگزاری تور برای بازدید از مزرعه انرژی خورشیدی در دلیجان را پیشنهاد داد.

سعید حقیقی، مشاور اتاق کاشان در امور صادرات و واردات، نیز بر لزوم اطلاع‌رسانی به صنایع درباره مزایای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد. وی افزود: "بسیاری از صنایع ما هنوز از مزایای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر آگاه نیستند. اطلاع‌رسانی و آموزش در این زمینه می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری کمک کند."

منصور دیاری، رئیس سرای فرش ماشینی کاشان، نیز با اشاره به وابستگی شدید صنایع منطقه به انرژی، خواستار توسعه بیشتر پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر شد. وی گفت:  "صنایع کاشان، به ویژه فرش ماشینی، به شدت به انرژی وابسته هستند. توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، بلکه به پایداری محیط زیست نیز کمک می‌کند. ما باید به سمت استفاده از پنل‌های خورشیدی و دیگر منابع انرژی پاک حرکت کنیم تا بتوانیم در بلندمدت رقابت‌پذیری خود را حفظ کنیم."

منصور دیاری نیز در ادامه صحبت‌های خود، بر لزوم همکاری بین صنایع و نهادهای دولتی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد. وی گفت: " ما باید با همکاری نهادهای دولتی و سازمان‌های مرتبط، زیرساخت‌های لازم برای نصب و بهره‌برداری از پنل‌های خورشیدی را فراهم کنیم. این کار نه تنها به نفع صنایع است، بلکه به کاهش آلایندگی محیط زیست و توسعه پایدار منطقه نیز کمک می‌کند."

خواندن 180 دفعه آخرین ویرایش در پنج شنبه, 04 بهمن 1403 11:30

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.